Protetică dentară

Protetica dentară este responsabilă de diagnosticul, tratamentul, reabilitarea şi menţinerea morfo-funcţională şi estetică a aparatului dento-maxilar al pacientului.

Protetica dentară permite refacerea dinţilor prin lucrări fixe (faţete, coroane şi punţi dentare) precum şi prin lucrări mobile sau mobilizabile (proteze totale sau parţiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi).
Atunci când din dinte lipseşte o porţiune, care nu poate fi refăcută prin obturaţie (plombă) sau atunci când pereţii dentari sunt prea subţiri, este necesară acoperirea dintelui cu o coroană, ca să poată rezista în continuare la presiunea masticatorie.

Dacă lipseşte un dinte de pe arcadă, iar spaţiul rămas gol este mărginit de dinţi care nu sunt integri, fiind deterioraţi, cariaţi sau prezintă obturaţii coronare (plombe) se recurge la o punte dentară.

Dacă spaţiul rămas gol după extracţie este mărginit de dinţi integri, este recomandat refacerea arcadei incomplete cu ajutorul unui implant.

Coroanele şi punţile dentare sunt lucrări protetice fixe. Dacă numărul de dinţi pierduţi este mare, atunci se recurge la o proteză dentară, care trebuie îndepărtată zilnic pentru igienizare.

Lucrările protetice fixe  realizate în clinica noastră sunt următoarele:

Lucrări metalo-compozite total fizionomice
de la
320 RON / element

Lucrări metalo-ceramice
de la
470 RON / element

Lucrări zirconiu-ceramică
de la
1000 RON / element

Lucrări metalo-ceramice pe implanturi
de la
950 RON / element

Share: