Profilaxie dentară

Profilaxia dentară reprezintă prima şi cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor. Aceasta trebuie să înceapă încă din copilărie odată cu apariţia primilor dinţi şi continuată apoi toată viaţa.

Tratând în stadiu incipient orice afecţiune dentară şi folosind metode de tratament minim invazive, veţi fi scutiţi de neplăcerile cauzate de durerile dentare, sângerările la periaj, mirosul neplăcut al gurii şi de cazurile mai avansate de mobilitate dentară care duc la pierderea timpurie a dinţilor.

Profilaxia dentară constă dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea apariţiei cariei dentare şi a bolii parodontale.

Metodele de profilaxie dentară puse în practică în cadrul clinicii Dontodent includ:

Igienizarea profesională reprezentată de detartraj ultrasonic, periaj profesional, air flow- metode profilactice prin care se îndepărtează placa bacteriană, tartrul dentar şi coloraţiile inestetice de pe suprafaţa dinţilor.

Sigilarea şanţurilor şi fosetelor, precum şi fluorizarea dinţilor sunt metode prin care se previne apariţia cariilor.

Corectarea unor obiceiuri vicioase ce pot afecta dinţii cu ajutorul gutierelor de bruxism.

Pentru ca metodele de profilaxie dentară să fie eficiente se impune o repetare riguroasă a acestora. Cu cât pacientul revine mai des, cu atât sănătatea sa dentară creşte, ceea ce presupune şi mai puţine proceduri complicate şi dureroase pe viitor.

Detartraj + Periaj profesional
de la
150 RON

Sigilare șanțuri și fațete
de la
60 RON / sigilare